Den här sidan är en annons

Nordtag Lund – en lummig idyll som främjar boendekvalitet och social gemenskap

Nordtag är ett av Kungälvs senaste bostadsområden i västra delen av Ytterby, i en lantlig idyll nära natur och kommunikationer. Här har fastighets­bolaget Sverigehuset med NCC som byggentreprenör skapat Nordtag Lund – en trygg och lummig boendemiljö med både radhus och lägenheter.

I Nordtag fyller utvalda bostadsaktörer området med en blandning av bostadsrätter och hyresrätter med olika utformning. Sverigehuset har byggt Nordtag Lund med 63 bostadsrätter i form av radhus och lägenheter. Husen är i två våningar och placerade kring gemensamma gårdar som blir naturliga mötesplatser för de boende i kvarteret – något som främjar gemenskap och social hållbarhet.

– Vi har satsat mycket på småskalighet och social gemenskap, med ett varierat utbud av olika bostäder när vi byggt vår del av området, säger Anna Henriksson, vd för Sverigehuset. Det har blivit lite av ett drömboende för barnfamiljer, med bilfria gårdar, närhet till stor lekplats, förskola och skola, och även med tanke på kommunikationerna. Det är bara fem minuters promenad till Ytterby tågstation, vilket möjliggör pendling i regionen.

Anna Henriksson säger att hon känner en stolthet över vad de åstadkommit på relativt kort tid, trots pandemin som satt en del käppar i hjulen.

Hur har intresset för era bostäder varit?
– Fantastiskt, allt blev slutsålt på kort tid. Intressant är att hälften av köparna kommer från Kungälv, och den andra hälften från Göteborgstrakten, säger Anna Henriksson.

– Sverigehuset har funnits i Kungälv under trettio år, och vi ser nu fram mot flera nya områden i kommunen där vi hoppas få komma igång med nya bostäder, säger Anna Henriksson, vd för Sverigehuset. (Foto: Markus Holm)

Fakta

  • Sverigehuset grundades 1992 och har sedan starten uppfört över 2 120 bostäder.
  • Sverigehuset är ett fastighetsutvecklingsbolag som utvecklar och förädlar bostadsprojekt samt förvaltar befintligt hyresbestånd.
  • Sverigehuset äger och förvaltar 536 hyresrätter och drygt 42 800 kvm kommersiella lokaler och har för närvarande 335 bostads­rätter och 115 hyresrätter i pågående produktion.