Denna artikel är en annons

Nordtag är ett nytt naturnära bostadsområde tio minuter från tågstationen i Ytterby. Här bygger Ekeblad Bostad hundra bostäder i tre etapper. Bostäderna, som ligger på en höjd i området, är energisnåla och har en öppen planlösning där inredning och material är valda med omsorg.

Ekeblad Bostad bygger bostäder i Nordtag – en idyll nära natur och kommunikationer

Kungälv växer och expanderar mer än någonsin. Nordtag är ett nytt naturnära bostads­område i västra delen av Ytterby. En lantlig idyll – nära den stora världen via tåg och bussar en kilometer bort. I Nordtag är arbeten i full gång för 450 nya bostäder i olika utformning.

I Nordtag har människor bott sedan stenåldern, och i närheten finns även hällristningar från yngre bronsåldern. Runt om finns skog, åkermark, ängar, stengärdsgårdar och naturstigar – allt som ger Nordtag sin karaktär av lantlighet och öppet landskap. Nu ska det naturnära området åter bli boplats. Här fyller utvalda bostadsaktörer området med nya bostäder. En av dessa är Ekeblad Bostad som bygger i Nordtags södra del på en höjd med utsikt över området.

– Här planerar vi för cirka hundra bostäder i tre utbyggnadsetapper. Det är ett lugnt och barnvänligt område med naturen som närmsta granne. Området har dessutom utmärkta förbindelser till Kungälv och Göteborg, säger Ekeblad Bostads projektledare Jonas Zachrisson.

Ekeblad Bostad kommer att bygga parhus, radhus och flerfamiljshus utmed två infartsvägar.

– I den första etappen uppför vi 16 moderna parhus med en gestaltning som smälter in i omgivningen, säger Jonas Zachrisson, som gärna betonar områdets kvaliteter. Att den första etappen såldes slut på en vecka kanske är en bekräftelse på det utmärkta läget. Eftersom den etappen väckte mångas intresse var det flera som inte fick möjlighet att köpa bostad. Till dessa kommer Jonas Zachrisson med besked:

– Vårt arbete pågår för fullt med etapp två som vi avser att säljstarta under våren 2021. Etapp två består av 31 par- och radhus om 115 och 140 kvadratmeter med preliminär inflyttning under 2022.

Gatorna i Nordtag har fått namn efter människor som bott i torp och gårdar i närheten. En av gatorna där Ekeblad Bostad bygger har fått namnet Fiolmannens gata. Jonas Zachrisson är Ekeblad Bostads projektledare.

– Bostäderna är energisnåla, ytsmarta och väl genomtänkta med öppen planlösning. Material och inredning är utvalda med omsorg och håller hög kvalitet, säger Jonas Zachrisson.

Att bo i Nordtag betyder att man har nära till det mesta, till exempel tågstationen i Ytterby som ligger på tio minuters promenad från Nordtag. En resa till Göteborg tar cirka 17 minuter, till Marstrands bad- och båtliv tar det 20 minuter och på gångavstånd finns nybyggda Sparråsskolan. Dessutom planeras en ny förskola i området.

Ekeblad Bostad bildades 2010 och har sedan dess färdigställt över tusen bostäder. I dag finns kontor i Göteborg, Karlstad och Örnsköldsvik. Hos Ekeblad Bostad arbetar affärsutvecklare, arkitekter, projektledare och marknadsförare med att skapa nya, trivsamma bostadsområden i ett stort antal städer och kommuner i Sverige.